Sweet Life- Édes élet a konyhában

Egyszerű újítások

Fasírtom

50 dkg sertéscomb darálva (a hús legyen kissé zsírosabb)

3 zsemle

2 tojás

1 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

4-5 teáskanál pirospaprika

4-5 mokkáskanál bors

2 teáskanál só

2 teáskanál őrölt kömény

A húst a vízbe áztatott majd kifacsart zsemléket, a tojásokat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat, a szintén zúzott voroshagymát és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Olajban kisütjük a golyókat.

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 15 perc


Sertés pörkölt

50 dkg sertés comb

2 vöröshagyma

1 paprika és paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

2-3 teáskanál őrölt kömény

2 teáskanál só

4 teáskanál pirospaprika

3 mokkáskanál bors

Zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát is megpároljuk. Majd a tűzről levéve meghintjük paprikával és felöntjük kevés vízzel.
Hozzádobjuk a húst és a paradicsomot. Ha a hús kifehéredett öntsük fel annyi vízzel hogy éppen ellepje és fűszerezzük. Ha elfővi a levét pótoljuk és fűszerezzük ha megkívánja.
Ez a pörkölt az alapja a rizses húsomnak és a milánóimnak is (a milánóival annyi a különbség hogy erősebben fűzerezem, mert a tészta miatt veszít az ízéből)

Előkészület: 30 perc
Főzési idő: 90 perc


Töltött káposzta

50 dkg sertéshús darálva (lehetőleg zsírosabb)

35 dkg rizs

5 gerezd fokhagyma

2 fej hagyma

2 evőkanál olaj és zsír

2 teáskanál só

5 mokkáskanálbors

3 teáskanál pirospaprika

1 teásknál kömény

paradicsomsűrítmény

1 fej káposzta

A káposztát megfőzzük és leveleire szedjük. A húst, rizst és a zsiradékot összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és hagymát, valamint a többi fűszert ( a majoranna elhagyható). A leveleket felezzük és megtöltjük őket. Azokat a leveleket amelyek nem alkalmasak töltésre ősszevágjuk és kibéleljük vele az edény alját, majd beletesszük a kész káposztákat. Felöntjük vízzel és a kevés vízzel elkevert sűrítményt. A paradicsomos lét megfűszerezzük (só, bors, kevés ételízesítő). Megfőzzük. Ha kész meleg dunsztba tesszük az edényt 10 percre.

Előkészület: 45 perc

Főzési idő: 100 perc


Tárkonyos sertés ragu

75 dkg sertéscomb

Pác:

4 gerezd fokhagyma

1 csokor újhagyma

2 teáskanál tárkony

2 evőkanál sűrített paradicsom

2 mokkáskanál pirospaprika

1 dl olaj

só és bors

50 ml balzsamecet

Mártás:

2 teáskanál tárkony

2 dl tejszín

A húst felkockázzuk és beborsozzuk, sózzuk. Elkészítjük a pácot és beleforgatjuk a húst. 1 éjszakát állni hagyjuk.
Másnap kifesszük a húst, úgy hogy a lehető legkevesebb hagyma és tárkonylevél legyen rajta, a pác maga már nem kell, azt is csepegtessük le.
Feltesszük sülni 1 dl olajban, majd felöntjük kevés vízzel. Mivel szerintem eléggé ízetlen a pác ellenére is, ezért tettem hozzá még 4 zúzott fokhagymát, sót és borsot is. Ha a hús megfőtt öntsük fel tejszínnel, sűrűsítsük be és kész is.

Előkészület: 20 perc
Főzési idő: 100 perc


Brassói

1 kg tarja

6-7 gerezd fokhagyma

só és bors

Zsíradékban megsütjük a húst, ha kifehérdegik fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzük, borsozzuk. Ha megpuhult, pirítsuk meg kicsit és kész is.

Előkészület: 20 perc
Főzési idő: 90 perc


Sült tarja vagy szűzpecsenye

ajánlás: Vegeta Fűszerezz sertéssült fűszerkeverék




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 1
Havi: 31
Össz.: 5 602

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek- sertés
Sweet Life- Édes élet a konyhában - © 2008 - 2024 - sweetlife.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »