Sweet Life- Édes élet a konyhában

Egyszerű újítások

Töltött húsok

2 db zsemle

2 tojás

1 csokor petrezselyem

3 gerezd fokhagyma

bors

majoranna

Ezt a masszát használom a töltött baconos csirkemellhez és a töltött combhoz is.

A mellnél: a mell filékbe (előtte borsozzuk be kicsit) teszünk egy kevés tölteléket és felgöngyüljük, ha a mell nem elég vékony kicsit ütögessük meg a klopfoló sima részével. Ha feltekertük csavarjuk be baconnel és süssük meg egy tepsiben.

Combnál: A combot besózzuk és borsozzuk a bőr alatt is, majd a tölteléket egy zacskóba tesszük aminek kivágjuk a csücskét és lassan belenyomjuk a bőr alá, majd be a sütőbe.

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 35-40 perc



Sült csirke

ajánlás: Kania sült csirke fűszersó

vagy

Vegeta Fűszerezz szárnyas fűszersó


Csirke fűszervajban

1 egész csirke

20 dkg vaj

1 teáskanál rozmaring

1 teáskanál zsálya

1 teáskanál kakukkfű

1 citrom

1mokkáskanál mustár

A lágy vajat elkeverjük a fűszerekkel. A citromot (megszúrkáljuk késsel) a csirke belsejébe tesszük egy rozmaring ággal. A csirke bőrét óvatosan felfeszítjük és bekenjük a vajjal.  A csirkét sütőzacskóban pirosra sütjük.
Ha valaki mégis többet szeretne mint a fűszersók. (Szerintem fanyar és kesernyés ízt eredményezett, de valakinek ez jön be)


Mustáros tárkonyos pulykaragu (vagy csirke)

60 dkg mell

50 dkg fusilli tészta

10 dkg vaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál mustár

2 teáskanál tárkony

2 dl tejszín

2 teáskanál só

bors

kevés sajt

A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a húst is megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a mustárt, tárkonyt, sót és borsot. Ha a hús puha felöntjük tejszínnel és 5 percig főzzük. Összekeverjük a tésztával és sajtot reszelünk rá. Sütőben 10 percig sütjük. (A szaft legyen fűszeresebb és bőséges, mert a tészta felszívja és kicsit veszt az ízéből is ha nem elég erős).

Ha ez nem igazán nyerte el a tetszést egy másik alternatíva:

60 dkg mell

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 teáskanál só

bors

1 teáskanál pirospaprika

1 teáskanál mustár

1 paradicsom és paprika

2 teáskanál tárkony

2 dl tejszín

kevés liszt

Előkészület: 15 perc

Főzési idő: 30 perc


Csirkemell őzegrincben

80 dkg csirkemell

40 dkg bacon

25 dkg sajt

2 tojás

3 evőkanál liszt

4 evőkanál tejföl

1 csokor petrezselyem

3 gerezd fokhagyma

A melleket felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A tejfölt elkeverjük sajttal, liszttel, tojással, petrezselyemmel és zúzott fokhagymával, végül beleforgatjuk a húst is. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnel és beleöntjük a húsos masszát, a tetejére ráhajtjuk a bacon kilógó részeit és megsütjük. Jó tanács a melleket előtte süssük meg egy picit mert nyers maradhat!

Előkészület: 30 perc

Sütési idő: 40 perc


Sajtos sonkás csirke

10 dkg trappista sajt

5 dkg vaj

4 szelet sajt (lapka)

4 szelet csirkemellfilé

4 szelet sonka

3 dl tej

2 evőkanál liszt

1,5 dl tejszín

bors

Mindegyik mellre helyezzünk egy-egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Göngyöljük fel. Egy tűzálló tálban fektessük őket egymás mellé. A vajból és a lisztből készítsónk rántást, öntsük fel tejjel, ízesítsük sóval, borssal. Keverjük bele a lereszelt trappista sajtot, és a tejszínnel hígítsuk fel. Öntsük a göngyölt húsok tetejére és süssük meg. A feltekert mellek tetejére még tehetünk egy szelet lapka sajtot

Csirkemáj

50 dkg máj

2 fej vöröshagyma

1-1 paradicsom, paprika

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál kömény

2 mokkáskanál édes pirospaprika

3 mokkáskanál csípős pirospaprika

2 mokkáskanál bors

1 teáskanál só

A hagymát, paprikát olvasztott zsíron puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a paradicsomot is. Ha már minden puha mehet a máj. Felömtjük vízzel és puhára főzzük. Ha már puha sózzuk, főszerezzük. Hagyjuk állni 10 percig a szaftban.




Tipp: húspuhító pác: tej 1-2 zúzott fokhagymával.



(Ezek tökéletes receptek 100%-ig tesztelve és nagyon finomak, persze ha valaki akar kutathat más után is)



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 4
Heti: 14
Havi: 13
Össz.: 5 389

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek- szárnyas
Sweet Life- Édes élet a konyhában - © 2008 - 2024 - sweetlife.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »