Sárgaborsó főzelék
50 dkg borsó
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
4 mokkáskanál fehérbors
A borsókat beáztatjuk estére. Másnap feltesszük annyi vízbe főni hogy éppen ellepje. Ha már majdnem teljesen szétfőtt tegyük bele a zúzott fokhagymákat, zúzott hagymát, sót és borsot. Főzzük míg teljesen meg nem puhul. Botmixerrel sűrítsük.
A tökéletes rizs
Titka egyszerű ahány pohár rizst akarsz annyiszor 1,5 pohár víz. Ha például 3 pohár rizs akkor 4, 5 pohár víz. 1 evőkanálnyi olaj. Sózzuk és borsozzuk (fehér). Közepes lángos főzzük addig amíg annyi víz van rajta ami épp ellepi vagy kevesebb. Ekkor előmelegített sütőbe tesszük 5-10 percnyi dunsztba (a sütő csak meleg legyen, ne égjen a láng). Közben néha keverjük meg ne csomósodjon össze.
Fokhagymás gomba
250 g gomba
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál oliva olaj
2 mokkáskanál só
2 mokkáskanál fekete bors
fél csokor petrezselyem
A gombát leöntjük olajjal és közepes lángon sütjük. Ha levet engedett, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselymet és a zúzott fokhagymákat, majd fedő alatt süssük tovább alacsony lángon. Nemcsak egyedüli köretként, de a rizzsel összekavarva vagy rántottávalvegyítve is tökéletes vacsora. Ha a gomba olajából pár kanállal a tojáshoz teszünk miközben sül majd ha már majdnem kész összekavarjuk pár szelet gombával, ízletes ételt kapunk.
Francia saláta
1 kg alap
1 doboz majonéz
2 kukorica konzerv
2 édes alma
2 evőkanál citromlé
2 evőkaánél mustár
Nekem bevált, egyszerű de nagyszerű!