Húsleves
50 dkg csontos csirke hús (finomabb ha kacsát is belevegyítünk)
4-5 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
fél zeller
1-1 paradicsom és paprika
1 karalábé
3 szem szegfűszeg
5 szem fekete bors
1 csokor petrezselyem zöld
1 csokor zeller zöld
3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
15 szem kömény
só
Fokhagymakrémleves
8 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
6 dl tej
1 csokor petrezselyem
só
fehérbors
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
A megolvasztott vajon üvegesre pirítjuk.Majd felöntjük tejjel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig forraljuk és felöntjük tejszínnel sózzuk, borsozzuk, beleszorjuk a petrezselymet. Főzzük egy kicsit. Ha kész leszűrjük, besűrűsítjük. Petrezselyemmel díszítjük. Én Cipót szoktam sütni hozzá recept a következőkben.
Meggyleves
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
5-6 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 dl tejföl
1-2 evőkanál liszt
2 liter víz